Den fantastiske nye smartphone verden

Jeg har besluttet mig for, at denne blog fremover skal skrives på dansk. De fleste, der læste den, var alligevel danskere, så hvad var lige formålet med at skrive på engelsk?

Anyway, jeg er en af de efterhånden mange heldige mennesker, der har stiftet bekendtskab med en smartphone. Helt konkret, så har jeg fået en HTC Hero med Google Android som styresystem. Jeg er vildt begejstret for alt det, den kan, og jeg har den efterhånden på mig overalt, hvor jeg bevæger mig. Hvordan kunne jeg leve uden? 😉

Jeg har naturligvis også allerede lavet det første program, som kan benyttes på telefonen. Eller rettere: Jeg har fundet ud af, hvordan jeg skal fodre det gratis program, Layar, med data fra hjemmesiden. Hvis man ikke ved, hvad Layar er, så kan man læse meget mere om det her: http://layar.com/

Kort fortalt, så er Layar en gratis applikation til Iphone og Android, der bruger telefonens GPS og kompas til at finde ud af hvor man er, og hvor man peger hen med telefonen. Derefter vil Layar vise alle de interessepunkter, som man peger på. Man kan “pege” på de enkelte interessepunkter for at få flere informationer. Det kunne f.eks. være en kort beskrivelse og et billede. Informationerne kan suppleres med såkaldte “actions”, som kunne være eksempelvis en e-mail adresse, en hjemmesideadresse, et telefonnummer eller en vejviser-funktion, som anvender Google Maps.

I min verden er Layar en helt fantastisk applikation, som kan anvendes til rigtig mange ting. Tænk på kommunen, som gerne vil præsentere sine kulturtilbud, eller boligforeningen, som gerne vil vise, hvor lejemål er placeret. Eller detailkæden, som gerne vil vise vej til sine forhandlere. Med Layar vil man kunne vise de data på telefonen og det er faktisk ikke så svært.

Jeg har udviklet et modul til Dynamicweb og Via, som integrerer til Bleau Google Maps. I Bleau Google Maps vedligeholder man allerede adresseoplysninger, billeder og beskrivelser, og det er jo helt oplagt, at gøre disse data tilgængelige på Iphone og Android, når man nu er i gang. Alle data indtastes via simple indtastningsfelter i administrationsmodulet, men man kan naturligvis også vælge at importere data, hvis de allerede er tilgængelige i et andet system – dette vil ofte være tilfældet.

Derefter fortæller man Layar, at der nu er et nyt “lag”, som brugerne af applikationen kan downloade, og derefter bliver laget tilgængeligt for alle med en Iphone eller Android smartphone. Fremover, når man opdaterer adresseoplysningerne på hjemmesiden, så bliver laget automatisk opdateret – uden at man skal røre en finger.

Læs mere om Bleau Layar på vores hjemmeside.

Advertisements

2 thoughts on “Den fantastiske nye smartphone verden

  1. Det så fedt en teknologi, og tror det bliver så stort… Peter, du må lige oplære os andre på jobbet til at lave det her…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s