Screwturn wiki

Jeg har i den sidste måneds tid haft fornøjelsen af at arbejde med et open source projekt med navnet Screwturn Wiki.

Screwturn wikiScrewturn Wiki er et .net projekt, som kan downloades kvit og frit fra http://www.screwturn.eu/. Det giver mulighed for – meget nemt – at installere og oprette en wiki, som kan benyttes til intern videndeling i en organisation. Hvis du er i tvivl om, hvad en wiki er, så er her en definition fra den ultimate wiki selv – wikipedia:

A wiki (pronounced /ˈwɪki/ WIK-ee) is a website that allows the easy creation and editing of any number of interlinked web pages via a web browser using a simplified markup language or a WYSIWYG text editor. Wikis are typically powered by wiki software and are often used to create collaborative websites, to power community websites, for personal note taking, in corporate intranets, and in knowledge management systems.

Fordelen ved at anvende en wiki – som supplement eller erstatning for et intranet – er, at det er noget mere uformelt at anvende en wiki, og dermed tilskynder man i højere grad til at medarbejderne rent faktisk benytter systemet. Mange intranet har desværre en tendens til kun at indeholde informationer fra toppen, og bliver dermed ikke til det videndelingssystem, som det ellers skulle have været. En anden fordel er, at det er meget nemt at oprette og vedligeholde sider, samt kommentere på siderne. Alle brugere kan oprette og rette sider – direkte fra deres browser og direkte fra siden.

Som sagt, så har jeg arbejdet en del med Screwturn Wiki, som var et projekt jeg fandt, da jeg ledte efter et .net baseret wiki produkt. Projektet indeholder alle de funktioner, som man forventer sig af en wiki, og samtidig indeholder projektet alle de funktioner, som en udvikler ville forvente. Der er således mulighed for at extende wikien via providers og plugins, og design/layout kan rettes til via .net master pages, aspx-sider og CSS. Hvis du kender til .net, så kan du dermed også extende wikien, så den passer ind i dit behov.

Jeg vil i et par kommende posts vende tilbage til Screwturn wikien. Jeg har netop oversat det meste af systemet til dansk, og jeg lægger inden længe hele oversættelsen ud, så du frit kan downloade filerne til din egen installation. Jeg har også arbejdet med integration mellem Screwturn wiki og Active Directory, så der opnås single sign on – også denne kommer i en senere post.

A wiki (pronounced /ˈwɪki/ WIK-ee) is a website that allows the easy[1] creation and editing of any number of interlinked web pages via a web browser using a simplified markup language or a WYSIWYG text editor.[2][3] Wikis are typically powered by wiki software and are often used to create collaborative websites, to power community websites, for personal note taking, in corporate intranets, and in knowledge management systems.
Advertisements

One thought on “Screwturn wiki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s