Single sign on med Active Directory i Screwturn Wiki

For nogen tid siden stod jeg i den situation, at jeg havde brug for at etablere single sign on mellem Active Directory og Screwturn Wiki. Hvilket jeg fandt ud var lidt af en udfordring, da dette ikke var nogen feature i produktet, og da der ikke var nogen officielle plugins. Og søger man på Screwturns hjemmeside, så står der blot “coming soon” …

Heldigvis fandt jeg ud af, at der var en række dygtige mennesker i gang med at udvikle et plugin. Der er ikke tale om noget officiel plugin endnu, men man kan sagtens benytte det uden problemer. Jeg har benyttet det selv, og det fungerer fint.

Du kan selv følge hele udviklingsprocessen på Screwturns diskussionsforum, hvor du også kan downloade forskellige versioner af plugin’et. Det link finder du her: http://www.screwturn.eu/forum/viewtopic.php?f=17&t=6700.

Her er en kort opsamling af hvad du skal gøre:

 • Start med at downloade ActiveDirectoryProvider.dll. Jeg har lagt den op her: http://cid-c352fc667ec78374.skydrive.live.com/browse.aspx/Screwturn?uc=1.
 • Hvis du ønsker at vide, hvorledes du installerer et plugin, så kig på Screwturns wiki (http://www.screwturn.eu/Help.ProvidersConfig.ashx)
  Bemærk, at når du installerer plugin’et, så vil der stå “Error” under “Update status” – det forvirrede også mig, men det er ikke noget, som man skal tage sig af. Det virker uanset hvad.
  Eksempel på hvorledes det kan se ud:
 • Når du har installeret plugin’et, så skal du mappe dine wiki brugergrupper med AD brugergrupper. Hvis du eksempelvis har en administrator brugergruppe i wiki’en, så kan du mappe den op imod Administrator brugergruppen i AD, og ligeledes med almindelige users. Eksempel:
  GroupMap=MYCOMPANY\Users:Users
  GroupMap=MYCOMPANY\Administrators:Administrators
  GroupMap=MYCOMPANY\Intranet admins:Administrators
  GroupMap=Domain Users:Users

Det skulle være det. Jeg har tilføjet ekstra debug information til dll’en. Denne debug-information kan du se i loggen i Screwturn Wiki – det er ret hjælpsomt, når du ønsker at vide, hvad der går galt under installationsprocessen.

Sig til, hvis der er problemer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s