Frontend redigering i Dynamicweb

Frontend redigering er en ofte overset funktion i Dynamicweb. Jeg må ærligt indrømme, at jeg aldrig rigtig selv har anvendt funktionen.

I forbindelse med et projekt, så har jeg dog arbejdet med frontend redigeringen, og ville blot lige notere to vigtige ting, som ikke er nogen steder i Dynamicwebs dokumentation.

For det første, så virker front end redigering ikke out-of-the-box – med mindre man går i Management Center -> Løsningsindstillinger og her vælger Emuler IE7 under IE8 kompatibilitet.

For det andet, hvis du anvender jQuery (som jeg gør), så vil du opleve, at selv om frontend redigeringen loader, så loader den ikke hele editor vinduet. Det skyldes, at Dynamicwebs frontend redigering anvender scriptaculous, som dermed kolliderer med jQuery. Du kan løse dette problem ved at anvende jQuery i stedet for $ og jQuery.noConflict();, som det er specificeret her: http://docs.jquery.com/Using_jQuery_with_Other_Libraries.

Advertisements

2 thoughts on “Frontend redigering i Dynamicweb

 1. Hej Peter,
  Det er nyttige informationer du her nævner! Efterhånden er der jo rigtig mange der anvender jQuery – men måske er det de fleste der “forfalder” til bare at bruge $ når man skal anvende jQuery. Nu er der i hvert et godt eksempel på at man bør gøre som du beskriver med at anvende jQuery.noConflict(). Tak for informationen!

 2. Hej Peter,
  Super info, omkring frontend redigering.

  Generelt har jeg vænnet mig til at skrive jQuery(“#id”) i stedet for $(“#id”), da man så kan undgå de fleste problemer, og det tager jo ikke ret meget længere 🙂

  Mvh
  Martin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s