Brugerrettigheder på afsnit i Dynamicweb CMS

Jeg var i dag til Tech Review hos Dynamicweb Software på den nyeste version af Dynamicweb CMS – kaldet Dynamicweb 7.1.

Først og fremmest skal der lyde en meget stor ros til Dynamicweb for alle de fantastiske features, der er kommet i den seneste version. Der er blevet lyttet meget til partnerne, og der er en masse lækre features, som vil reducere den tid, som det tager at implementere nye websites. Mere om det senere.

Men en af de funktioner, som jeg personligt har glædet mig mest til, er den nye funktion, som giver mulighed for at styre rettigheder på enkelte afsnit. Dynamicweb Bruger og Ekstranet giver allerede i dag mulighed for at styre rettigheder på enkelte sider, men hvis man ønskede at styre rettigheder på afsnitsniveau, så var man tidligere nødt til at gøre det via specialudvikling. Dette er nu en standard funktion.

Man kunne forestille sig, at denne funktion eksempelvis ville kunne benyttes på et intranet. Tænk på scenariet, hvor man ønsker at kunne målrette bestemte afsnit til helt bestemte brugergrupper. Man vil således lave en side, som indeholder x antal afsnit – de afsnit, som bestemte brugergrupper skal kunne se, vil man sætte rettigheder på.

Det er meget enkelte at sætte rettigheder på et afsnit. Man åbner blot afsnittet -> vælger “Avanceret” og derefter “Rettigheder”. Derefter får man følgende skærmbillede frem:

Her vælger man blot den gruppe eller de brugere, som enten skal have adgang eller ikke have adgang til afsnittet – via administrationen eller front end. Og derefter er der sat rettigheder. Nemt og enkelt.

Advertisements

2 thoughts on “Brugerrettigheder på afsnit i Dynamicweb CMS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s