Tilgå statistikker direkte fra siden i Dynamicweb CMS

Dynamicweb CMS har længe haft sit helt eget statistikmodul, som giver mulighed for at tilgå alle væsentlige informationer om trafikken på et website. Men som med de fleste andre moduler, så skulle man hidtil ind i modulet for at se statistikkerne.

I den nye version 7.1 er der tilføjet en ret cool feature, som gør det muligt at se statistikkerne direkte fra den side, som man arbejder på. Det gør det rigtig nemt at få statistikker om lige præcis den aktuelle side.

Statistikkerne er integreret ind i Dynamicwebs Ribbon Bar, og findes ved at klikke på “Funktioner” i afsnitslisten. Her kan man se informationer om sidevisninger, søgeord, søgemaskinehenvisninger, trafik og side-performance.

Ved klik på de enkelte rapporter vises der et layer indeholdende en graf, som illustrerer udviklingen. I ovenstående skærmbillede vises eksempelvis en graf over antal sidevisninger per måned.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg til tider har overvejet om man ikke skulle anbefale kunderne blot at anvende Google Analytics i stedet for Dynamicwebs indbyggede statistik-funktion – især da jeg tidligere har bakset en del med websites, som havde opbygget en kolossal stor database på grund af statistikken. Men med den slags funktionalitet, som er kommet i 7.1, så har jeg igen fået lidt flere argumenter for at anbefale statistik-modulet.

Advertisements

One thought on “Tilgå statistikker direkte fra siden i Dynamicweb CMS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s