Eksplosion i antallet af besøg fra brugere med mobiltelefoner til danske hjemmesider

Inden for ganske kort tid er antallet af brugere, som benytter en mobiltelefon til at besøge en dansk hjemmeside med, tredoblet. Det viser en gennemgang af tal fra FDIM.

Hvis man er bare en lille smule interesseret i ny teknologi, så vil man vide, at der er stor vækst i antallet af nye Smartphones på markedet. Det er naturligvis primært USA, som driver markedet frem, men efterhånden begynder der også at ske noget i Danmark. Vi oplever iPhone og Android som de store på markedet, og vi oplever, at priserne på mobilt Internet bliver lavere og lavere. For ganske nylig er Microsoft udkommet med deres seneste operativsystem, og Nokia er også netop kommet med en ny model.

Det må alt andet lige give et større behov for at surfe på Internettet via mobiltelefonen. Jeg satte mig derfor for at undersøge, hvor meget det behov rent faktisk er.

Her opstår så den første udfordring! For det er ikke sådan, at man vælter sig i statistikker i Danmark. Efter nogen tid fandt jeg dog to kilder: StatCounter og FDIM.

FDIM har ikke haft som fast praksis at opgøre antallet af besøgende fra mobiltelefoner.  Det er først for ganske nyligt, at man er startet på dette. Derfor skal man gå lidt på jagt i tallene. Her kan skærmopløsningen være en rettesnor. Hvis man benytter denne teknik, så når man frem til følgende søjlediagram, som viser det samlede antal besøg fra brugere med mobiltelefoner og antallet af besøg fordelt på de to væsentligste platforme. (Det kan ikke betale sig, at opgøre antallet for de øvrige platforme, da trafikken fra disse er så ubetydelig på nuværende tidspunkt).

 

Som i nok kan se, så er mængden af brugere endnu ikke omfattende. Der er stadig kun tale om 1,26 % Det er peanuts! Det samme kan man se af følgende graf, som er hentet fra StatCounter, og som viser fordelingen imellem besøg fra desktop browsers og mobile browsers på danske hjemmesider i perioden november 2009 til og med oktober 2010. Som det kan ses, så er der tale om et ubetydeligt antal.

Det er dog ikke den absolutte mængde af brugere, der er interessant. Det er derimod væksten! Hvis man kigger på tallene fra FDIM, så ser man, at i januar 2010 var der færre end 0,4 % af brugerne, som anvendte mobiltelefonen. Det betyder, at i perioden januar 2010 til september 2010, har der været en vækst på over 300 %.  Denne tendens viser sig også i tallene fra StatCounter. I november 2009 var andelen af mobile browsere på danske hjemmesider lig med 0,5 %. I oktober 2010 var andelen 1,4 %.

Grunden til, at alt dette er interessant er, at i fremtiden vil vi med meget stor sandsynlighed se denne udvikling fortsætte. Vi behøver blot kigge imod USA for at se, hvad der sker.

Hvis vi tager tallene fra USA, så kan vi se, at USA er noget længere fremme end Danmark. Men i USA oplever man også en kæmpe vækst. I november 2009 var andelen af mobile browsere på 1,4 %. I oktober 2010 er andelen på 5,3 %.

Det betyder, at i USA kommer hvert 20. besøg på en hjemmeside fra en bruger med en mobiltelefon. Og om ganske kort tid, vil det måske endda være hvert 10. besøg.

Den samme tendens vil vi opleve i Danmark. Det er årsagen til, at det er værd at interessere sig for udviklingen i Smartphones og brugen af det mobile Internet. Og dermed også for om man bør optimere sin hjemmeside til de selvsamme Smartphones.


Advertisements

5 thoughts on “Eksplosion i antallet af besøg fra brugere med mobiltelefoner til danske hjemmesider

 1. Ja, det er tydelige tendenser, hvis ellers man kan tage statistikkerne for gode varer.

  Se bare hvordan det går for Ekstra Bladet…

  Antal brugere på mobil.eb.dk svarede til mere end 10% af antal brugere på ekstrabladet.dk i september.

  Tiden er inde til at investere i mobil-venlige sites – det er der fremtid i.

  Og lur mig om ikke der ligger mange smartphones under de danske juletræer i år.

  Det bliver stort.

 2. Med sådan en statistik, kunne man godt argumentere for det fornuftige i, at virksomheder beskæftiget med webudvikling stiller en IPhones til rådighed for medarbejderne, med det formål at teste deres arbejde på denne platform;-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s