Dynamicweb CMS og Google Analytics – måling af form abandoment rate

Ønsker du at vide, hvornår dine brugere giver op og nægter at spilde mere tid på at prøve at udfylde dine formularer på hjemmesiden? I Dynamicweb CMS er der ikke nogen måde at finde ud af dette på. I stedet skal du anvende jQuery og Google Analytics.

Med nedenstående metode er du i stand til at registrere alle de formularelementer, som bliver udfyldt med en værdi. De formularelementer, som ikke udfyldes, bliver ikke målt, og dermed kan du se, hvor langt brugerne kommer, når de skal udfylde en formular. Alle formularer gemmes hver for sig, så du kan skelne dem fra hinanden.

Tak til Duncan Morris (http://www.distilled.co.uk/blog/conversion-rate-optimisation/using-jquery-and-google-analytics-events-to-track-form-abandonment/). Jeg har lavet en lille ændring til hans script – jeg mente ikke, at det var nødvendigt at benytte jQuery url funktionen.

Kode:

// Handle form abandonment rate
 $(':input').blur(function () {
 if($(this).val().length > 0){
 _gaq.push(['_trackEvent', 'Form: ' + location.pathname + "/" + $(this).parents('form').attr('name'), 'input_exit', $(this).attr('name')]);
 }
 });
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s