Nu skal du måske betale for at bruge Google Maps på din hjemmeside

I april advarede Google om, at de i oktober ville indføre betaling for at anvende Google Maps på egen hjemmeside igennem Google Maps API. Denne advarsel er nu blevet til virkelighed.

Kort fortalt går det ud på, at hvis din hjemmeside har flere end 25.000 brugere, som anvender kortfunktionen på hjemmesiden, så skal der betales. Det vil sige, at de første 25.000 brugere er gratis – herefter skal der betales $4 for hver 1.000 brugere, som anvender kortfunktionen.

I Googles verden er 25.000 brugere lig med 25.000, som åbner en side med et Google kort på. Det betyder, at alle efterfølgende handlinger – som eksempelvis zoom, panorering og klik på kortet – ikke tæller med i de 25.000. Men hvis en bruger så reloader siden, så er der tale om endnu en “bruger”.

Spørger man mig, så er det ganske få danske hjemmesider, der kommer op på dette tal. Der vil naturligvis være visse større danske hjemmesider, som risikerer at blive ramt af dette, men de fleste virksomheder, som har eksempelvis en forhandlervisning baseret på Google Maps, vil ikke blive ramt. Det er nok de færreste, som genererer 25.000 visninger på en dag.

Der er mulighed for at læse meget mere om de nye priser her: http://code.google.com/apis/maps/faq.html#tos_pricing.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s